Sinds 2001 ontwikkelen wij digitale leertools voor het hoger en beroepsonderwijs. We hebben ruime ervaring met activerend leren en het ontwikkelen van e-learning. Bij aanvang lag de focus op het ontwikkelen en aanbieden van businessgames. Sinds een bedrijfstransformatie in 2015 zijn daar Edubooks en andere onderwijsvernieuwende concepten zoals BrightBirds aan toegevoegd.
Onze leertools worden ontwikkeld door een team van bevlogen vakmensen die hun vakgebied op de voet volgen, waardoor onze tools de nieuwste methoden bevatten. Inmiddels zijn we wereldwijd actief in meer dan 25 landen.
Als digitale partner van het hoger en beroepsonderwijs geloven wij dat e-learning en blended learning beter kunnen. Met de volgende vier pijlers geven wij richting aan onze visie om de digitaliseringsslag in het onderwijs mogelijk te maken:
Activerende werkvormen maken het leuk om te leren. Als mensen willen leren, voelen ze zich eigenaar van het proces en ondervinden ze geen weerstand.
De lesstof legt de verbinding met de belevingswereld van de student of leerling. Hierdoor krijgt de inhoud direct betekenis en beklijft het geleerde beter.
Leren draait om interactie en betrokkenheid. Online is de aandachtspanne bij zeer attractieve stof zo'n 20 minuten, tegenover slechts 5 minuten bij saaie stof. Door de toepassing van gamification blijven studenten uitgedaagd en enthousiast.
Adaptief leren is leren op maat. Digitaal en/of blended leren biedt bij uitstek de mogelijkheid om stof afwisselend, uitdagend en stimulerend op het niveau van de leerling of student aan te bieden.
Werken bij Edumundo is uitdagend en leuk. Wij willen niet alleen onze boterham verdienen, maar maken ons vooral sterk voor onze missie om de digitaliseringsslag in het onderwijs mogelijk te maken. Jonge mensen vooruit helpen met kennis en vaardigheden. Werken met een kritisch publiek dat zichzelf wenst te ontwikkelen. Daarvoor moet je sterk in je schoenen staan. Constant kritisch en creatief zijn. Doe jij met ons mee?
Inspirerende omgeving
Het onderwijs is enorm aan verandering onderhevig. Van alle kanten komen de adviezen hoe het anders kan of moet. Nieuwe technieken, betere kwaliteit, de discussie over het niveau en het bestaansrecht van scholen; iedereen heeft er een mening over. Samen met onze partners in het onderwijsveld denken en bouwen wij mee aan het onderwijs van de toekomst.
Cocreatiegroepen
Hogescholen zijn steeds meer bereid om kennis met elkaar te delen. Wij merken dat de meeste docenten- en ontwikkelteams dezelfde uitdagingen hebben. Zowel organisatorisch als inhoudelijk. Middels onze cocreatiegroepen brengen we deze teams bij elkaar en zorgen we voor kruisbestuiving. Regelmatig is de voorzitter van die cocreatiegroepen een onafhankelijke auteur. Inmiddels zijn er cocreatiegroepen voor de onderwerpen Sales & accountmanagement, Organisatiekunde, Studieloopbaanbegeleiding, Inleiding recht, Bedrijfsadministratie en Marketingcommunicatie.
Nieuwste ontwikkelingen
De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Binnen Edumundo volgen we alle ontwikkelingen in het onderwijs op de voet, of het nu gaat om de manier van lesgeven, de invloed van grote hardwarebedrijven, de politiek of de trends op het gebied van didactiek. We denken mee en we denken vooruit. Vanuit onze visie op goed onderwijs vinden we steeds weer oplossingen voor de uitdagingen van nu, bijvoorbeeld in het gebruik van gamification.
Ons hoofdkantoor
Ons hoofdkantoor is gevestigd in de residentie. Vlak bij het Malieveld, nabij alle uitvalswegen, grote Haagse stations en de Scheveningse boulevard. Den Haag is een internationale grote stad met veel ambities. Hier brengen we veel tijd door en voelen we ons thuis. Het kantoor is van de meeste gemakken voorzien, van een tuin tot aan een goede koffiemachine en een lunchkamer. Geen kledingvoorschriften, flexibele werkplekken: het resultaat is wat telt.
Als uitgeverij van de toekomst hebben wij aansluiting met de politiek, het bedrijfsleven en het onderwijs. Onze raad van bestuur wordt gevraagd en ongevraagd geadviseerd door enkele prominenten. Wij vragen hen niet alleen om kritische feedback op ons beleid en onze operatie, maar ook om mee te denken en te debatteren over de toekomst van het onderwijs. De Raad van Advies komt minstens twee keer per jaar bijeen.
Wij geloven dat we meer kunnen bereiken door het bundelen van krachten. Daarom werken wij samen met gerenommeerde bedrijven en organisaties om gezamenlijk hetzelfde doel na te streven. Ieder draagt hierin zijn steentje bij.
Contact
Over ons
Ons team
Vacatures
Auteur worden
Jan van Nassaustraat 113
2596 BS Den Haag
070-3600510
Geregeld publiceren en lanceren wij nieuwe titels en onderwijsvernieuwende leerproducten. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.
vraag ontvangen
We hebben uw vraag ontvangen en we zullen op werkdagen binnen 24 uur bij u terugkomen.