Geopolitieke spanningen en handelsconflicten:
De wereldmarkt is turbulent. In korte tijd kan een stabiele economie veranderen in een politiek mijnenveld. Bedrijven moeten snel schakelen als importheffingen worden ingevoerd, wisselkoersen schommelen of markten plotseling instorten. Dit vraagt om ondernemers die niet alleen commercieel slim zijn, maar ook kunnen omgaan met internationale risico’s. Hoe breng je studenten die vaardigheden bij?
Ervaar de impact van geopolitieke spanningen
PhoneVentures is een bedrijfssimulatie waarin studenten een internationaal smartphonebedrijf leiden. Ze bepalen zelf hun strategie, maar krijgen voortdurend te maken met realistische uitdagingen uit de praktijk. Denk aan handelsbeperkingen, plots veranderende wetgeving en geopolitieke conflicten die hun bedrijfsvoering beïnvloeden.
In plaats van er alleen over te lezen, ervaren studenten in PhoneVentures direct de impact van geopolitieke spanningen en handelsbeperkingen op hun eigen beslissingen. Wat doe je als er ineens importheffingen worden ingevoerd in een belangrijke afzetmarkt? Ga je opzoek naar een andere markt, pas je je prijsstrategie bij of neem je het risico om te blijven?
lEREN DOOR TE DOEN
Deze simulatie maakt internationale ontwikkelingen concreet en tastbaar. Studenten leren vooruit te denken, risico’s in te schatten en flexibel te reageren. Precies de vaardigheden die nodig zijn om succesvol te ondernemen in een veranderlijke wereld.
PhoneVentures daagt studenten uit om verder te kijken dan winstcijfers. Ze ontdekken hoe politiek, economie en strategie met elkaar verweven zijn – en hoe zij als ondernemer het verschil kunnen maken.
Wat is een bedrijfssimulatie
Een bedrijfssimulatie is een interactieve leerervaring waarin studenten de rol van een manager in een virtueel bedrijf op zich nemen. In een simulatie moeten studenten strategische en operationele beslissingen nemen. Ze moeten nadenken over marketingstrategieën, productieplanning, financiële budgettering en personeelsbeheer, terwijl ze ook reageren op veranderende marktomstandigheden en de concurrentie van andere studententeams. Hierdoor leren ze om hun kennis in de praktijk toe te passen, kritisch te denken en samen te werken.
Benieuwd? Vraag dan een vrijblijvende demo aan en probeer zelf de simulatie uit.