De van oorsprong Nederlandse EdTech uitgever Edumundo heeft dochteronderneming Edumundo UK bij de holding gevoegd. Diverse aanpassingen binnen het bedrijf maken het logischer om vanuit één organisatie te opereren in plaats van vanuit een holding met dochterondernemingen.
Menno Thijssen, CEO van Edumundo (links op bovenstaande foto): "Het EdTech-landschap ontwikkelt zich razendsnel en het bedienen van de hogeronderwijsmarkt wordt een steeds meer internationale aangelegenheid. In 2021 kwam slechts 50% van onze omzetgroei uit Edumundo's thuisbasis Nederland. De internationale klantenportefeuille groeit met de dag. Dit heeft er in combinatie met interne en personele herstructureringen voor gezorgd dat de opschalingsstrategie is aangepast. Vanaf heden werken we vanuit productsilo's (managamentsimulaties, Edubooks en de gamification-app), met als doel groei in Angelsaksiche landen (Verenigd Koninkrijk, Ierland, Canada, Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Australië). Door deze veranderingen lijkt het logischer om vanuit één wereldwijde organisatie te opereren in plaats van vanuit een holding met dochterondernemingen."
Voormalig directeur van Edumundo UK BV, Milo Hendriks (rechts op bovenstaande foto), zal verantwoordelijk zijn voor de silo managementsimulaties. "Ik ben blij om mijn focus te kunnen verbreden en vanaf nu ook verantwoordelijk te zijn voor business development buiten de regio UK en Ierland." Milo wordt ook aandeelhouder in de holding.
Met behulp van Edumundo's producten vergroten onderwijsinstellingen over de hele wereld de betrokkenheid van hun studenten. Dit uit zich in meer studiesucces, meer plezier in het leren en een betere aansluiting met de beroepspraktijk.
"We zien deze resultaten reeds groeien bij veel onderwijsinstellingen", legt Menno Thijssen uit. "We zijn erg blij dat we het voormalige Britse team aan boord hebben om onze missie wereldwijd verder uit te rollen."
Edumundo is een internationale EdTech scale-up en bedient onderwijsinstellingen in meer dan 30 landen wereldwijd. Edumundo werkt voor alle Nederlandse hogescholen en ongeveer 65% van de Britse business schools.